·
6 tojás
·
10 dkg vaj
·
10 dkg füstölt kolbász
·
2-3 evőkanál tejföl
·
só, bors
·
3 szál újhagyma vagy
fél fej lilahagyma
·
fél csokor petrezselyem
zöldje
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk.
Félbevágjuk, a sárgáját egy tálban villával összenyomkodjuk. A fehérjét apróra
felkockázzuk, hozzáadjuk a sárgájához, majd ízesítjük sóval, borssal.
Belekeverjük a tejfölt, a puha vajat, hozzáadjuk a ledarált kolbászt. Ha
pépesebben szeretjük botmixszerrel összedolgozhatjuk. Végül hozzáadjuk az
apróra vágott petrezselymet és a vékonyra felkarikázott újhagymát. Ha nincs
újhagymánk, pótolhatjuk lilahagymával. Fogyasztás
előtt néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Pirítóssal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése