- 5 dl 20 %os tejszín
- 6 tojás sárgája
- 40 dkg porcukor
- 10 ml vanília aroma
- 5 dl vodka
- A tejszínt a cukor felével gőz felett felforraljuk. .
- A tojássárgát a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan hozzákeverjük a langyosra hűlt tejszínt és a vanília aromát.
- Végül hozzáadjuk a vodkát, lehűtjük, és üvegbe töltjük. Hűtőszekrényben hosszú hetekig eláll.
Csak most olvastam a megjegyzésedet a rakott babomnál, mert tegnap este jöttünk haza egy kilenc napos erdélyi nyaralásból. Nagyon szép a blogod, jók a képeid, nagyon tetszik :-) Be is jelentkeztem már hozzád :-)
VálaszTörlésKedves Katalin, üdv nálam és köszönöm :) A rakott babnak nagy sikere volt itthon :)
Törlés