- 80 dkg darált hús
- 2 tejbe áztatott és kinyomkodott zsemle
- 2 tojás
- 4 főt tojás
- só, bors, pirospaprika, csipetnyi majoránna
- fél csokor petrezselyem zöldje
- 2 kisebb hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 szelet bacon
- A húst egy nagy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemléket, és a két nyers tojást. Jól összekeverjük.
- Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint adunk hozzá őrölt pirospaprikát, 1-2 csipetnyi majoránnát, zöld petrezselymet. Lefedve a hütőben legalább egy órán át pihentetjük, így az ízek jobban összeérnek.
- Egy őzgerincformát kizsírozunk, belefektetjük a bacon szeleteket úgy, hogy a szélei lelógjanak. Beletesszük a húsmassza felét, majd elrendezgetjük a főt tojásokat, majd befedjük a maradék hússal. A baconszeleteket ráhajtjuk.
- Fóliával letakarva előmelegített 180 fokos sütőben egy órán át sütjük, majd a fóliát levesszük és aranybarnára pirítjuk. Ezután kiborítjuk egy tepsire és megsütjük a másik oldalát is.
- Ha kissé kihült, gyönyörűen szeletelhető.
Milyen látványos, ahogyan rápirult a bacon! Ki fogom próbálni, emrt "csomagolás" nélkül szoktam készíteni a stefániát.
VálaszTörlésKöszönöm .Látványos és milyen finom :)
Törlés