Gnocchi, azaz burgonyás krumplinudli. Nagyon szeretem, gyakorlatilag bármilyen ízesítésű szósszal elkészíthető.
Ritkán készítek félkész termékekből ételeket, ez most ilyen volt :) Költözés előtt állok, a rengeteg tennivaló között igyekszem csökkenteni a főzőcskézésre szánt időt, így készült el ez a nagyon finom ebéd :) Ha üveges szószokat használok, kizárólag a Knorr jöhet szóba, tartósítószermentesek és ízük is elfogadható.
- 50 dkg gnocchi (Aldi)
- 1 üveg Knorr bolognai szósz
- 30 dkg darált hús
- 3 szál újhagyma
- 2 dl tejszín
- kétféle sajt (egy mozzarella és trappista)
- 3-4 koktélparadicsom
- olaj
- A újhagymát felkarikázzuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darálthúst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk majd felöntjük kb. 1, 5 deci vízzel. Fedő alatt 10 perc alatt puhára pároljuk.
- Hozzáadjuk a bolognai mártást és belekeverjük a tejszínt is.
- Egy piteformában elrendezgetjük a gnocchikat, megszórjuk reszelt sajttal, majd ráöntjük a szószt. A tetején elrendezgetjük a vékonyra szeletelt mozzarellát, mehet rá még reszelt trappista is. Végül ráhelyezzük a negyedelt koktélparadicsomot és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése