Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2020. április 24., péntek

Olasz húsgolyók paradicsomszószban



Hozzávalók a gombócokhoz:

  • 50 dkg darált hús, nálam sertés
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • kb. 1,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt, nálam edami

A paradicsomszószhoz:
350 g sűrített paradicsom (Lidl, üveges), ízesítéshez só, bors, barna cukor, őrölt szerecsendió, olíva olaj, pár levél friss bazsalikom, morzsolt oregánó. Sűrített paradicsom helyett használhatunk hámozott darabolt paradicsom konzervet is.


  1. Először összeállítjuk a gombócokat. A hozzávalókat összekeverjük, lágy, de még formázható masszát kell kapnunk, további tejjel még lazíthatunk rajta. Legalább fél óráig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
  2. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. Egy lapos, széles edényben olívaolajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát. 
  3. Hozzáadjuk a paradicsompürét, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, megszórjuk barna cukorral. Mi úgy szeretjük, ha enyhén édeskés. Fűszerezzük továbbá oregánóval, szegfűborssal. Hozzáadunk kb. 2 dl vizet és fedő alatt takarékon összefőzzük.
  4. A húsmasszából enyhén vizes kézzel zöld dió méretű gombócokat formázunk.
  5. Végül a gombócokat a szószba helyezzük lehetőleg úgy, hogy egymás mellé kerüljenek.
  6. Lefedve kb. fél óra alatt kis lángon puhára főzzük.
  7. Ha készen van, megszórjuk friss bazsalikommal.
  8. Spagetti vagy héjában főtt burgonya illik hozzá. 




Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Finom lehetett, az olaszos, paradicsomos ételeket én is nagyon szeretem, úgyhogy biztos nekem is ízlett volna :-)

    VálaszTörlés