Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2020. szeptember 19., szombat

Nutellás csavart csiga kókuszpehellyel



Gyakran sütöm ezt a csigát, a gyerekek nagyon szeretik. Mondjuk mindent szeretnek, amiben Nutella vagy más mogyorókrém van! :)) Pár napja vettem a Lidliben egy zacskó kókuszpelyhet, így a  Nutella mellett most ez is került a tésztába. Ha nincs pelyhünk, a kókuszreszelék is simán megteszi, de nélküle is nagyon finom, az eredeti receptben csak Nutella van. 


Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás + 1 sárgája, a fehérje kell majd a kenéshez
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 dkg élesztő 
  • kb. 3 dl tej
  • 3 evőkanál olaj
  • csipetnyi só
  • 4 nagy evőkanál Nutella
  • két evőkanálnyi kókuszpehely vagy kókuszreszelék (elhagyható)

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben, hozzáadva egy kiskanál cukrot és egy pici lisztet is.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, a tojást, a másik tojás sárgáját, a felfuttatott élesztőt és a megmaradt langyos tejet. Robotgéppel elkezdjük dagasztani, 3-4 perc után adagonként hozzácsurgatjuk az olajat is. Lágy, de rugalmas tésztát kell kapnunk, ami szépen elválik a tál oldalától. Ha túl ragacsos, pici lisztet adhatunk még hozzá, ha túl kemény lenne, tejjel lazíthatunk rajta.
  3. Letakarva a duplájára kelesztjük, nálam most a meleg konyhában fél óra volt.
  4. Ha megkelt a tészta, lazán átgyúrjuk, pár percig pihentetjük, úgy könnyebb lesz kinyújtani. Lisztezett vagy sütőpapíros deszkán, nálam utóbbi, kb 4 mm vékony téglalappá nyújtjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 
  6. A tészta felét, a rövidebb oldal felőlit, megkenjük  Nutellával, megszórjuk a kókuszpehellyel, majd a másik oldalát óvatosan ráhajtjuk. 
  7. Egy pizzavágóval vagy éles késsel kb. 2 cm csíkokat vágunk, egyenként megcsavarjuk őket, csigákat formázunk úgy, hogy a tészta végét a csiga alá hajtjuk. 
  8. A csigákat nem túl szorosan egymás mellé rendezgetjük egy sütőpappírral bélelt tepsire és 20 percig pihentetjük.
  9. Mielőtt betolnánk a sütőbe, lekenjük a csigákat a megmaradt tojásfehérjével.
  10. 180 fokos, légkeveréses módban 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. 
  11. Hidegen megszórhatjuk még porcukorral. 




Jó sütögetést kívánok!

5 megjegyzés: