Hozzávalók a túrókrémhez:
- 25 dkg tehéntúró
- ízlés szerint cukor, nálam 2 evőkanál
- fél citrom leve és a citrom reszelt héja
- 2 evőkanál tejföl
Hozzávalók a palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 dl tej
- 2 dl szóda vagy buborékos ásványvíz
- csipetnyi só
- 2 evőkanál olaj a tésztába
- pár csepp olaj a serpenyőbe az első palacsinta sütésekor
Hozzávalók az öntethez:
- 1 tasak vanília pudingor
- 4 csapott evőkanál cukor
- 6 dl tej
Friss vagy fagyasztott gyümölcs a tetejére.
- Először elkészítjük a túrókrémet. A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, tejfölt és a citrom reszelt héját. Az egészet alaposan összekeverjük és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
- Összeállítjuk a palacsintatésztát. A lisztet egy tálba tesszük, beleütjük a tojásokat, megsózzuk, majd adagonként hozzákeverjük a tejet, szódát. Csomómentesre keverjük. A legvégén belekeverjük az olajat.
- Egy serpenyőben pár csepp olajat melegítünk, és evőkanálnyi adagokkal egyenként kisütjük a palacsintákat.
- A vaníliapudingot elkészítjük a szokás módón, 6 dl tejjel.
- Végül a palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk erdei gyümölccsel.
- Melegen és hidegen is egyaránt nagyon finom! :))
Jó étvágyat kívánok!
Ez most ismét egy jól felturbózott finomság!Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszönöm szépen!🙂
TörlésCsatlakozom Évához, nagyon finom lehetett ez a gazdagon elkészített palacsinta, és persze nagyon szép, guszta is! 😄 Látványnak is csodás 😊.
VálaszTörlés