Tegnap délután édességért könyörögtek a gyerekeim, így gyorsan összedobtam ezt a gyümölcsös, pudingos piskótát. Aszerint alakult a töltelék, ami éppen itthon volt. :))
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
- kb. 20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs mix
- két evőkanálnyi hántolt, szeletelt mandula
- 2 dl Hulala tejszín
- 1 vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 4 dl tej
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 3 evőkanál nutella
- 3 evőkanál lekvár (nálam bourbonos cseresznyés lekvár)
- Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgát a cukorral szintén habosra keverjük, majd óvatosan a két krémet összekeverjük. Kanalanként hozzászitáljuk a lisztet és egy fakanállal, laza mozdulattokkal elkeverjük.
- Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, az oldalát is, majd beletesszük a tésztát, vigyázva arra, hogy minél kevesebbet rázogassuk.
- 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük. Légkeveréses módban. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté.
- Míg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. A pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd hagyományos módon megfőzzük a pudingot. Még melegen adagonként belekeverjük a vajat. Hagyjuk langyosra hűlni, időnként átkeverjük, hogy jó krémes állaga legyen.
- A Hulalát kemény habbá verjük.
- Összeállítjuk a tortát. Az alsó lapot megkenjük a lekvárral, erre jön a vaníliás krém fele. Megszórjuk a gyümölcs felével. A nutellából ide oda pöttyintgetünk, megszórjuk a mandula felével. Erre jön a Hulala krém fele.
- Rátesszük a második lapot, megkenjük a maradék vaníliás krémmel, majd a Hulalával. Megszórjuk a maradék gyümölcses, mandulával. Tálalásig a hűtőbe tesszük.
Csodás, ez aztán az igazi hétvégi édesség! 😊
VálaszTörlésKöszi szépen Katalin!🙂
Törlés