Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2020. október 10., szombat

Nutellás erdei gyümölcsös torta mandulával


 

Tegnap délután édességért könyörögtek a gyerekeim, így gyorsan összedobtam ezt a gyümölcsös, pudingos piskótát. Aszerint alakult a töltelék, ami éppen itthon volt. :))


Hozzávalók: 

  • 4 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • kb. 20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs mix
  • két evőkanálnyi hántolt, szeletelt mandula
  • 2 dl Hulala tejszín
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 3 evőkanál nutella
  • 3 evőkanál lekvár (nálam bourbonos cseresznyés lekvár)

  1. Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgát a cukorral szintén habosra keverjük, majd óvatosan  a két krémet összekeverjük. Kanalanként hozzászitáljuk a lisztet és egy fakanállal, laza mozdulattokkal elkeverjük.
  2. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk  sütőpapírral, az oldalát is, majd beletesszük a tésztát, vigyázva arra, hogy minél kevesebbet rázogassuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük. Légkeveréses módban. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté. 
  4. Míg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. A pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd hagyományos módon megfőzzük a pudingot. Még melegen adagonként belekeverjük a vajat. Hagyjuk langyosra hűlni, időnként átkeverjük, hogy jó krémes állaga legyen.
  5. A Hulalát kemény habbá verjük.
  6. Összeállítjuk a tortát. Az alsó lapot megkenjük a lekvárral, erre jön a vaníliás krém fele. Megszórjuk a gyümölcs felével. A nutellából ide oda pöttyintgetünk, megszórjuk a mandula felével. Erre jön a Hulala krém fele.
  7. Rátesszük a második lapot, megkenjük a maradék vaníliás krémmel, majd a Hulalával. Megszórjuk a maradék gyümölcses, mandulával. Tálalásig a hűtőbe tesszük. 




2 megjegyzés: