Imádjuk a gyrost, gyakran ugrunk le a gárdonyi gyrososhoz, ahol szerintem az ország egyik legfinomabb gyrosát készítik. Itthon persze nem tudok pont olyat produkálni, de igyekszem. :)) Most nem pitát sütöttem, hanem hasábkrumplival, tányéron tálaltam. A husi a megmaradt sültcsirke melle, töléletes felhasználása a maradéknak..:) Az öntetet szintén ízlés szerint készítsük el, nálunk a joghurtos, fokhagymás vált be.
Hozzáavalók:
- maradék sült hús, nálam most csirkemell
- ízlés szerinti fűszerek ( nálam mézes chilis fűszerkeverék)
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerinti zöldségek: lilahagyma, uborka, paradicsom, lilakáposzta, aki az utóbbit nem szereti, jégsaláta
- sült krumpli
Az öntethez:
- 1 kis pohár joghurt
- 1 mk kanál fokhagymakrém
- só, bors
- 2 evőkanál majonéz
- 1 pici méz (kb fél kiskanál)
- kb. fél dl tejszín
- A csirkemellet felkockázzuk, befűszerezzük, majd kevés olajon egy nagyobb serpenyőben megpírítjuk.
- A krumplit kisütjük. A zöldségeket ízlés szerint felvágjuk, daraboljuk.
- Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat.
- Végül mindent egy tányérra halmozunk, meglocsoljuk az öntettel és mind megesszük! :)))
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon csábítóan néz ki szívesen lekapkodnék 1-2 falatkát csak nem tudom hogy mivel kezdjem?:-))
VálaszTörlésNagyon guszta lett, szívesen megenném bármikor ebédre vagy vacsira 😄
VálaszTörlés