Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2021. augusztus 21., szombat

Orosz túrós palacsinta, szirnyiki


Többször sütöttem már ezt a kis túrós palacsintát, általában reggelire kérik a gyerekek. Szerintem cukros tejföllel az igazi, de lekvárral vagy juharszirupba mártogatva is nagyon finom. :)) Elkészítése gyors és egyszerű. 

Hozzávalók:

  • 50 dkg krémes túró
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 csapott evőkanál cukor
  • csipetnyi só
  • 3 közepes méretű tojás
  • 1 tasak sütőpor

Elkészítés:
  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A túrót krémesre keverjük a tojássárgával, cukorral, liszttel, sütőporral, picit megsózzuk, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot.
  3. Olajozott tapadásmentes serpenyőbe kanálnyi adagokat merünk, a tetejét egy kicsit ellapogatjuk és takarékon mindkét oldalát megsütjük. Én egyszerre két palacsintát szoktam sütni, fedő alatt, hogy biztos jól átsüljön a közepe is. Minden adag előtt egy kis szilikonos ecsettel olajjal átkenem a serpenyőt. 




5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta kis palacsinták, finomak lehetnek, bármelyik öntettel vagy mártogatóval. Jó ízlésük van a gyerkőceidnek, ha ezt kérik reggelire 😄.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Kati! Bizony, nagyon tudják, mi a jó!🙃😊

      Törlés
  2. Nagyon guszta kis palacsinták, csak győzzed sütni de finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Még nem is hallottam erről, de nagyon csábítóan néz ki.

    VálaszTörlés