Imádom a rántott halat, a harcsafilét meg különösen, nem olyan száraz, szálkamentes és nem utolsó sorban nagyon finom :) Ma sikerült egész baráti áron új krumplit venni, így adta magát , hogy hal mellé petrezselymes krumpli készül, tartármártással. :)
Hozzávalók:
- 50 dkg afrikai harcsafilé
 - liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa
 - só
 - olaj a sütéshez
 - 1,5 kg újkrumpli
 - 5-7 dkg vaj
 - 1 nagy csokor petrezselyem
 
Elkészítés:
- A halat 3-4 cm-es csíkokra vágom, besózom. Közben előkészítem a krumplit.
 - Az újkrumplit megpucolom de úgy, hogy egy éles vagy recés késsel csak lekaparom a héját. Felesleges teljesen megpucolni, mert a héja szinte hártyavékony.
 - Kockákra vágom és sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzöm.
 - Míg fő a krumpli, a szokásos módon bepanírozom a halat. Liszt, tojás, morzsa.
 - A megpuhult krumplit leszűröm, utána egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban megolvasztom a vajat.
 - Beleteszem a krumplit, jól áforgatom, sózom, és pár percig közepes lángon pirítom. Végül hozzáadom az apróra vágott petrezselymet is.
 - A halat közepes lángon, forró olajban megsütöm. Kb. 6-8 perc alatt.
 
Jó étvágyat kívánok!
Verus







Nagyon guszta jó nagyokat nyeltem közbe ! Mákos tészta volt ebédre nálunk amit szeretek de azért bevállalnék most egy kis szeletet ebből a halacskából is:-))
VálaszTörlésCseréljünk!😄 Imádom a mákos tésztát...❤
TörlésDe guszta, mi is szívesen megennénk! Szeretjük a halakat, főleg az ilyen szálka nélküli, nemes fajtákat 😊. Csak ne lenne ilyen drága....
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésIgen, sajnos tényleg nem olcsó...általában akkor veszek én is, ha akciós.🙂🌼
Törlés