Ez ma ismét maradékmentésnek indult. A történet úgy kezdődött, hogy egy elég nagy, majdnem 2 kiló gyönyörű dagadót vettem. Elkészítettem a tölteléket, amiből mindig marad egy kevés, amit a husi mellé pakolok a sütő tálba. De most akkora volt a megtöltött húsi, hogy nem maradt hely.
Így újra gondoltam az egészet. Egy másik hőálló tálat kiolajoztam, 4 krumplit vékony karikákra vágva rétegeztem, megsóztam, majd fóliával letakarva fél óráig az alsó sütőrácson sütöttem. A középső rácson sült a dagadó a jénaiban. 180 fokos sütőben, légkeveréses módban. Nem sütök gyakran többfélét egyszerre, de most nagyon örültem a légkeveréses módnak. :))
Fél óra múlva kivettem a krumplit, szépen megpuhult, rákanalaztam a megmaradt tölteléket és további 20 perce visszatettem, most már fólia nélkül.
20 perc múlva ismét kivettem, és megszórtam kb. 10 dkg reszelt sajttal. Annyi időre tettem vissza, hogy a sajt kissé megpiruljon a tetején.
A dagadó is omlósra sült kb. egy óra múlva, együtt tálaltam a kettőt. :) De szerintem önálló ételként is megállná a helyét.
A gombával töltött dagadó és a töltelék receptjét itt találjátok:
Ez persze működik másféle töltelékkel is, például vegyes zöldségekkel:
Sok finomság készült nálatok a hétvégén, egyik jobb mint a másik 😊.
VálaszTörlés