Az egész család szereti a rántott gombát, de én nagyooon nem szeretek panírozni. Kis dolgokat meg pláne nem! :) Mióta olvastam Dragomán György erdélyi író receptes könyvét, amit őszinte szívvel ajánlok Mindenkinek, mert csodálatos történetekkel színezi a családi receptjeit..... szinte megvilágosodtam....nem kell a panírozásba belehalni, és a konyha sem úszik liszt és morzsa maradékban.:)
Az Aldiban vásároltam akiós laskagombát, de mivel inkább csak kisebb fejek voltak a törzsön, így a számomra órákig tartó panírozás helyett a jól bevált, dobozos módszert választottam!
A titok a dobozban rejlik....szó szerint! A bepanírozandó dolgokat, pl. karfiol, kelbimbó, kisebb gombafejek, betesszük egy jól zárható dobozba, megsózzuk, megy bele 2-3 evőkanál liszt, és jól összerázzuk. Utána ráöntjük a felvert tojásokat, ismét összerázzuk, ide oda valamint körkörös mozdulatokkal, hogy mindenhol jó szaftos legyen. Ezek után hagyományosan, egyenként a morzsába forgatjuk. Ugye, ez mennyivel könnyebb így ? :)))
Hozzávalók:
- 50 dkg laskagomba
- só
- 3 tojás
- liszt, morzsa a panírozáshoz
- olaj a sütéshez
Milyen jó módszer ez a panírozás ! Én is nagyon nem szeretek panírozni 😆, így ritkán készül rántott hús vagy zöldségféle. Ez a rántott gomba nagyon jól néz ki, és finom is lehetett!
VálaszTörlésKöszönöm szépen. 🤗🥰
VálaszTörlés