Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. augusztus 11., szombat

Naan.........indiai lepénykenyér



  
·        50 dkg liszt
·        2 evőkanál olaj
·        1 csomag szárított élesztő
·        1 kiskanál só
·        csipetnyi bors
·        1 kis pohár natúr joghurt (150 g)
·        2-2,5 dl víz
·        1 gerezd fokhagyma + kb. 5 evőkanál olaj

                            

A szoba-hőmérsékletű hozzávalókat egy nagy keverőtálban összekeverjük és egy közepesen lágy, de rugalmas tésztát dagasztunk. Konyharuhával lefedve meleg helyen 30 perc alatt a duplájára kelesztjük. Utána lisztezett deszkára borítjuk, jól átgyúrjuk, 8 egyenlő részre osztjuk, gömbölyítjük és kb. 10 percig pihentetjük. 
Egyenként 2-3 mm vékony kör alakúra nyújtjuk. Egy serpenyőt vékonyan megkenünk olajjal és felhevítjük.
Forró serpenyőben  kezdve néhány perc alatt megsütjük. Ha már foltos, akkor fordítjuk meg, oldalanként kb. 2-3 perc kell neki, közepes lángon. 3-4 db után ujra kicsit megolajozzuk a serpenyőt.
Bármilyen feltéttel szuper, fokhagymás olajjal, vagy akár mint a lángos, sajtos tejfölösen is nagyon finom.

A gyerekeim imádták, koktélparadicsommal szinte az egészet felfalták. Gulyásleves mellé sütöttem pogácsa helyett, legközelebb duplázni fogom az adagot, hogy nekem is jusson :-))

 


7 megjegyzés:

  1. Kacérkodok vele én is :) Megjegyzem, mert biztos finom.

    VálaszTörlés
  2. Bátran ajánlom, nem macerás és tényleg nagyon finom :-)

    VálaszTörlés
  3. Már Rozánál is megcsodáltam:)Nálad is:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik, hogy te is a "fúziós konyha" alapelvein magyar gulyásleveshez kínálod. :-)
    Nálunk mexikói chilisbabhoz szeretik a legjobban. :-)))
    De azért szoktuk igazi indiai kajákhoz is enni.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szemrevaló. Vajh megsül grill lapon is? Miért is ne?

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó recept! Én is gyakran csinálok indiai ételt. Húsz évvel ezelőtt kóstoltam elősző indiai ételt, azóta sütöm- főzöm,többféle forrásból. Ezt is megfogom próbálni.

    VálaszTörlés