Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2015. október 23., péntek

Mozzarellás áfonyás céklasaláta


Mostanában egyre több salátát, zöldség-gyümölcsköretet készítek a húsok mellé. Szeretek kísérletezgetni, ez a céklasaláta is igen izgalmasra sikeredett. :) A pontos arányokat szándékosan nem írom, mindenki ízlésének megfelelően készítheti el. Én vacsorára nassolgattam! :)

  • 1 nagyobb fej nyers cékla
  • aszalt áfonya
  • mini mozzarella golyó
  • pár szem dió, szőlő
  • citrom
  • extra szűz olívaolaj
  1.  A céklát megmossuk, megpucoljuk és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, facsart citromlével ízesítjük, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal.
  2. Hozzáadjuk a mozzarellát, szőlőt, aszalt áfonyát és a diót. Frissen sültek mellé ajánlom, de önmagában is fogyasztható.





























Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés: