Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2015. október 11., vasárnap

Csirkepaprikás nokedlivel




























  • fél kg filézett csirkecomb
  • 3 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 paradicsom, paprika
  • só, bors, pirospaprika, majoránna, őrölt kömény
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • olaj 

  1. A hagymát megpucoljuk, felkozkázzuk és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  2. A húst kisebb kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához, átkeverjük, megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük kb. annyi vízzel ami ellepi. 
  3. Hozzáadjuk a megmosott, félbe vágott paradicsomot és a feldarabolt paprikát. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk köménnyel, majoránnával. Kis lángon, fedő alatt főzzük.
  4. Ha megpuhult a hús, 2 csapott evőkanál lisztből és vízből habarást készítünk és besűrítjük a paprikást. 
  5. Nokedlivel tálaljuk, a tetejére tejföl locsolunk. 

A nokedlihez 20 dkg lisztet, 2 tojást, sót és kb. 1,5 dl vizet csomómentesre keverünk. Lágy tésztát kapunk. Egy nagy lábosban enyhén sós vizet forralunk, a nokedliszaggatót a víz felé tesszük és egy fakanál segítségével a forrásban levő vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha feljöttek a felszínre, készen is van. Kiszedjük, folyó vízzel átmossuk és tálalhatjuk is.




























Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése