Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2015. október 11., vasárnap

Csirkepaprikás nokedlivel





























  • 1 kg csirkecomb (nálam most filézett)
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 paradicsom, paprika
  • só, bors, pirospaprika, majoránna, őrölt kömény
  • 2 csipetnyi szárított kakukkfű ( elhagyható)
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • olaj 

Elkészítés:
  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd a felkockázott husit. Fehéredésig pirítjuk. 
  2. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával. Belekeverjük a többi fűszert is, ízlés szerint. Az alapreceptben nincs kakukkfű, de nálunk nagyon bevált.
  3. Felöntjük kb. annyi vízzel ami ellepi. Kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk a husit. Az elfőtt vizet pótoljuk.
  4. Ha megpuhult a hús, 2 csapott evőkanál lisztből és kb 2 dl vízből habarást készítünk, hozzáadunk 2 nagy evőkanál tejfölt és csomómentesre keverjük.
  5.  A forró szaftból egy merőkanálnyit hozzákeverünk, ezzel hőkiegyenlítünk, így biztos nem lesz csomós a szaftunk. Ha szükséges, utánaízesítünk, nálam a só, bors mindig újra játszik....:)
  6. Végül a lisztes, tejfölös habarással besűrítjük a paprikást. 
  7. Nokedlivel tálaljuk, a tetejére igény szerint tejföl locsolunk. 

A nokedlihez 20 dkg lisztet, 2 tojást, sót és kb. 1,5 dl vizet csomómentesre keverünk. Lágy tésztát kapunk. Egy nagy lábosban enyhén sós vizet forralunk, a nokedliszaggatót a víz felé tesszük és egy fakanál segítségével a forrásban levő vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha feljöttek a felszínre, készen is van. Kiszedjük, folyó vízzel átmossuk és tálalhatjuk is.



 





























Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése