Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2015. október 20., kedd

Tejfölös gombapaprikás puliszkával - LVK 1. fordulóra




























Lássunk világot a konyhában! Melinda, a Habverő és fakanál blog írója újabb feladat elé állított minket. A feladat az erdélyi konyha finomságai. :) Erdélyi lány lévén ezt nem hagyhatom ki, így az egyik kedvencemet hoztam, puliszka gombapaprikással.


  • 50 dkg gomba (szegfűgomba vagy csiperke)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika
  • csombor
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • tejföl
  • zsír vagy olaj 

  1. A hagymát felkockázzuk, kevés zsiradékban üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd beledobjuk a megtisztított, felaprózott gombát. Átkeverjük, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  2. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk csomborral. Fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A lisztet egy kevés vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadunk 2 kanál tejfölt és behabarjuk a paprikást. Puliszkával tálaljuk. A tetejét megszórjuk petrezselyem zölddel. 

A puliszkához: 
  • 30 dkg kukoricadara
  • kb. 1,5 dl víz
  • 1/2 dl olaj
  • 1 evőkanál só 

  1.   Az enyhén sós, olajos vizet feltesszük forrni. Ha már forr, takarékra állítjuk és a darát lassan szórva belekeverjük a vízbe. Folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós.Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sűrűsödik, nagyokat rotyog és égési sérüléseket is okozhat! 
  2. 10-15 perc alatt eléri a kellően sűrű állagot. Ha kissé kihűlt, kanállal gombócokat formázva tesszük a tányérra.
    A vizet a sóval, olajjal együtt feltesszük forrni és amikor már forr, takarékra állítjuk a tüzet és a darát lassan szórva belekeverjük a vízbe. Folyamatosan kevergetni kell, mert nagyon gyorsan be tud csomósodni és ha sűrűsödik, nagyokat rottyan, könnyen égési sérüléseket is okozhat. Kb. 10-15 percig kell kevergetni, ennyi idő alatt biztosan megfő. Ha kissé kihűlt, kanál segítségével kis gombócokat formázva tegyük a tányérra.

    Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
    A vizet a sóval, olajjal együtt feltesszük forrni és amikor már forr, takarékra állítjuk a tüzet és a darát lassan szórva belekeverjük a vízbe. Folyamatosan kevergetni kell, mert nagyon gyorsan be tud csomósodni és ha sűrűsödik, nagyokat rottyan, könnyen égési sérüléseket is okozhat. Kb. 10-15 percig kell kevergetni, ennyi idő alatt biztosan megfő. Ha kissé kihűlt, kanál segítségével kis gombócokat formázva tegyük a tányérra.

    Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
    A vizet a sóval, olajjal együtt feltesszük forrni és amikor már forr, takarékra állítjuk a tüzet és a darát lassan szórva belekeverjük a vízbe. Folyamatosan kevergetni kell, mert nagyon gyorsan be tud csomósodni és ha sűrűsödik, nagyokat rottyan, könnyen égési sérüléseket is okozhat. Kb. 10-15 percig kell kevergetni, ennyi idő alatt biztosan megfő. Ha kissé kihűlt, kanál segítségével kis gombócokat formázva tegyük a tányérra.

    Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu@
    A vizet a sóval, olajjal együtt feltesszük forrni és amikor már forr, takarékra állítjuk a tüzet és a darát lassan szórva belekeverjük a vízbe. Folyamatosan kevergetni kell, mert nagyon gyorsan be tud csomósodni és ha sűrűsödik, nagyokat rottyan, könnyen égési sérüléseket is okozhat. Kb. 10-15 percig kell kevergetni, ennyi idő alatt biztosan megfő. Ha kissé kihűlt, kanál segítségével kis gombócokat formázva tegyük a tányérra.

    Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
    A vizet a sóval, olajjal együtt feltesszük forrni és amikor már forr, takarékra állítjuk a tüzet és a darát lassan szórva belekeverjük a vízbe. Folyamatosan kevergetni kell, mert nagyon gyorsan be tud csomósodni és ha sűrűsödik, nagyokat rottyan, könnyen égési sérüléseket is okozhat. Kb. 10-15 percig kell kevergetni, ennyi idő alatt biztosan megfő. Ha kissé kihűlt, kanál segítségével kis gombócokat formázva tegyük a tányérra.

    Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu




















































Jó étvágyat kívánok!

5 megjegyzés:

  1. Veruska, ez egy nagyon jól sikerült és ízletes étel!
    Nem is árt a kukorica darának egy kis reklám.
    Egészséges és finom!:)

    VálaszTörlés
  2. Én is főzök puliszkát mostanában, de fél liter vizet adok 15 dkg darához, és néhány perc alatt kész.Milyen terméket használsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Coopban szoktam venni. Lehet, hogy kevesebb víz is elég lenne, de én biztosra megyek, hogy tuti megfőjön! :) Ennyi vízzel nem lesz teljesen kemény, éppen csak, hogy nem folyik szét.

      Törlés
  3. Find out how 1,000's of individuals like YOU are earning their LIVING from home and are fulfilling their dreams TODAY.
    GET FREE ACCESS TODAY

    VálaszTörlés