Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2020. június 20., szombat

Barackos málnás túrós pite



Nyáron gyakran sütök ehhez hasonló kevert tésztás pitéket, friss gyümölcsökkel. Volt egy kis maradék túró is itthon, hozzákevertem a tésztához, gondoltam nem árthat neki. Nagyon finom lett, legközelebb lehet így fogom újra megsütni. :)

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 20 dkg tejföl
  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg túró (nálam zsírszegény, krémes)
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • sárgabarack, málna 
  • 2 zacskó vaníliás cukor a tetejére

  1. A tojássárgát habosra keverjük a cukorral, puha vajjal majd hozzákeverjük a tejfölt, túrót is. 
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd fakanállal a cukros sárgájához keverjük.
  3. Végül kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is. 
  4. Egy piteformát vagy tepsit sütőpapírral bélelünk és belesimítjuk a tésztát. A tetején elrendezgetjük a gyümölcsöket. A barackot félbe, negyedelve, vágott felével felfelé  tesszük. Volt itthon még szőlő, most pár szemet abból is tettem rá. A tetejére szórjuk a vaníliás cukrot. 
  5. 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses módban,  35-40 percig sütjük. 
  6. Hidegen szeleteljük. Tálaláskor még egy kis porcukorral megszórhatjuk.






Jó sütögetést kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése