Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. július 8., péntek

Tejfölös kapormártás





·        egy csokor kapor
·        2 újhagyma
·        2 csapott evőkanál liszt
·        5 dkg margarin
·        1 dl víz
·        1,5 dl tej
·        2,5 dl tejföl
·        só, cukor
·        citromlé
                                                                     


Egy nagy csokor kaprot egészen apróra felvágunk, két szál újhagymát a zöldjével együtt felkarikázunk. A margarint felolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a hagymát.  Mikor már van egy kis színe beletesszük kaprot, és átkeverjük. Kevés vizet öntünk rá, amit elforralunk, és megszórjuk egy két evőkanál liszttel. Kevergetve átforrósítjuk, majd a tejjel csomómentesre keverjük, megvárjuk, hogy besűrűsödjön. Sózzuk, picit cukrozzuk, majd belekeverjük a  tejfölt is. Ezzel is átforrósítjuk, és a végén belecsavarunk egy kevés citromlét. Savanyúságát/édességét ízlés szerint kóstolás után beállítjuk további citromlével vagy egy kevés cukorral.

2 megjegyzés:

  1. Szia Vera!
    Mihez szoktad készíteni a kapormártást?

    VálaszTörlés
  2. Főleg töltött cukkini mellé, de nekem nagyon ízlik sültekhez is. De gyros öntetnek is nagyon finom!🙂

    VálaszTörlés