· egy csokor kapor
· 2 újhagyma
· 2 csapott evőkanál liszt
· 5 dkg margarin
· 1 dl víz
· 1,5 dl tej
· 2,5 dl tejföl
· só, cukor
· citromlé
Egy nagy csokor kaprot egészen apróra felvágunk, két szál újhagymát a zöldjével együtt felkarikázunk. A margarint felolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a hagymát. Mikor már van egy kis színe beletesszük kaprot, és átkeverjük. Kevés vizet öntünk rá, amit elforralunk, és megszórjuk egy két evőkanál liszttel. Kevergetve átforrósítjuk, majd a tejjel csomómentesre keverjük, megvárjuk, hogy besűrűsödjön. Sózzuk, picit cukrozzuk, majd belekeverjük a tejfölt is. Ezzel is átforrósítjuk, és a végén belecsavarunk egy kevés citromlét. Savanyúságát/édességét ízlés szerint kóstolás után beállítjuk további citromlével vagy egy kevés cukorral.
Szia Vera!
VálaszTörlésMihez szoktad készíteni a kapormártást?
Főleg töltött cukkini mellé, de nekem nagyon ízlik sültekhez is. De gyros öntetnek is nagyon finom!🙂
VálaszTörlés