Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. július 29., péntek

Rakott zöldbab baconnal




·         60 dkg zöldbab
·        5 dkg füstöt húsos szalonna
·        1 vöröshagyma
·        1 paradicsom
·        15 dkg rizs
·        50 dkg darált hús
·        1 kiskanál vegeta
·        3 dl tejföl
·        2 tojás
·        3 gerezd fokhagyma
·        só, bors, pirospaprika
·        olaj
·        5-6 szelet bacon
·        Tejföl a tálaláshoz


Mirelit zöldbabból készítettem, de persze lehet friss, vajbabból, vagy konzervből is készíteni. Nagyon kevés sós vízben, két felszeletelt fokhagymával a babot puhára főzzük. A rizst átmossuk, majd kétszer annyi vízzel, mint amennyi ellepi takarékon, fedővel lefedve puhára pároljuk. A vízbe teszünk egy kiskanál vegetát, valamint két evőkanál olajat. Időnként megkevergetjük.
A szalonnát kis kockákra vágjuk és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a nem túl kicsire felkockázott vöröshagymát és gyakori kevergetéssel üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a negyedekre vágott paradicsomot is. Jól átkeverjük, majd a serpenyőt levéve a tűzről megszórjuk egy-két csipet piros paprikával. Ezután beletesszük a darált húst, és addig kevergetjük mérsékelt tűzön, amíg kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés vízzel puhára pároljuk. Ez kb. 15 percet vesz igénybe. Majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tojással elkevert tejfölt. Előveszünk egy hőálló tálat, enyhén kiolajozzuk, és a hozzávalókat rétegezzük úgy, hogy legalulra kerül egy adag zöldbab, majd a rizs és rá a darált hús fele. Majd ismét zöldbab, rizs és hús. A tetején elrendezgetjük a baconszeleteket és betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe. 20-25 perc alatt a bacon aranybarnára sül, rakottasunk készen is. Tálaláskor további tejfölt kínálhatunk hozzá. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése