· 75 dkg leveles tészta ( fagyasztott)
· 4 száraz zsemle
· kb. 1,5 dl tej
· 1 + 1 tojás
· 2 gerezd fokhagyma
· 1 konzerv szeletelt gomba (30-35 dkg)
· 30 dkg sonkavagdalt
· csipetnyi só, bors
· 1 csokor petrezselyem
· kb. 15 dkg reszelt sajt a tetejére
A zsemléket felkockázzuk és a langyos tejbe beáztatjuk. Ha felszívta a tejet, hozzáadjuk a villával összetört sonkavagdaltat, gombát, az apróra vágott petrezselymet, zúzott fokhagymát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tojást felverünk, majd hozzáadjuk a töltelékhez és az egészet állni hagyjuk kb. egy fél óráig, hogy az ízek összeérjenek. A tésztát felengedés után vékonyra kinyújtjuk és 10 x 10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére egy evőkanálnyi tölteléket halmozunk, majd a széleit átellenben felül összecsípjük. Lekenjük a másik felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése