Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2016. július 7., csütörtök

Zabpelyhes cukkinifasírt, tzatzikivel




























  • 1 közepes cukkini (  45-50 dkg)
  • 3 tojás
  • 6 evőkanál apró szemű zabpehely
  • 4 evőkanál reszelt cheddar sajt vagy más kemény sajt (opcionális)
  • 2 evőkanál rozsliszt
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 újhagyma zöldje
  •  4-5 evőkanál olaj

A tzatziki hozzávalói:
  • 1 kígyóuborka
  • 1 nagy pohár görög joghurt (450 g, Lidli)
  • só, bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kiskanál citromlé

  1.  A cukkinit megpucoljuk, lereszeljük, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Utána kinyomkodjuk a levét. 
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, zabpelyhet, lisztet, sajtot, zúzott fokhagymát és az újhagyma zöldjét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Jól összekeverjük és hagyjuk 10 percig pihenni, hogy a zabpehely megpuhuljon. Lágy, majdnem folyékony masszát kapunk, de így lesz jó.
  3. Egy teflon serpenyőben felhevítjük az olajat és nagykanálnyi adagokat teszünk bele.  Egyszerre nekem 4 fért el a serpenyőben. A kanállal kicsit lelapítjuk a tetejét és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Közepes lángon kb 4-4 perc. 
  4. Papírtörlőre szedjük és hagyjuk kihűlni. 
  5. A tzatzikihez az uborkát megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük. Egy tálban összekeverjük a joghurtot az olajjal, citromlével, zúzott fokhagymával,  picit megsózzuk és ízlés szerint tekerünk bele friss borst. Végül belekeverjük a reszelt uborkát is. Tálalásig lefedve a hűtőbe tesszük. 




















































Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés: