- 1 közepes cukkini ( 45-50 dkg)
- 3 tojás
- 6 evőkanál apró szemű zabpehely
- 4 evőkanál reszelt cheddar sajt vagy más kemény sajt (opcionális)
- 2 evőkanál rozsliszt
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 újhagyma zöldje
- 4-5 evőkanál olaj
A tzatziki hozzávalói:
- 1 kígyóuborka
- 1 nagy pohár görög joghurt (450 g, Lidli)
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kiskanál citromlé
- A cukkinit megpucoljuk, lereszeljük, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Utána kinyomkodjuk a levét.
- Hozzáadjuk a tojásokat, zabpelyhet, lisztet, sajtot, zúzott fokhagymát és az újhagyma zöldjét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Jól összekeverjük és hagyjuk 10 percig pihenni, hogy a zabpehely megpuhuljon. Lágy, majdnem folyékony masszát kapunk, de így lesz jó.
- Egy teflon serpenyőben felhevítjük az olajat és nagykanálnyi adagokat teszünk bele. Egyszerre nekem 4 fért el a serpenyőben. A kanállal kicsit lelapítjuk a tetejét és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Közepes lángon kb 4-4 perc.
- Papírtörlőre szedjük és hagyjuk kihűlni.
- A tzatzikihez az uborkát megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük. Egy tálban összekeverjük a joghurtot az olajjal, citromlével, zúzott fokhagymával, picit megsózzuk és ízlés szerint tekerünk bele friss borst. Végül belekeverjük a reszelt uborkát is. Tálalásig lefedve a hűtőbe tesszük.
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés