·
1 csomag sütőpor
· 1 tojás
·
20 dkg margarin
·
1 csomag vaníliás cukor
·
1 csapott kiskanál
őrölt fahéj
·
20 dkg cukor
·
4 evőkanál dara
·
2-3 csipetnyi só
·
150 g tejföl
·
1 tojás a kenéshez
A szobahőmérsékletű
alapanyagokat egy nagy tálban összegyúrjuk, ha nagyon nehezen áll össze,
további tejjel lazíthatjuk, majd fél óráig pihentetjük. A meggyet kimagozzuk. Két
részre osztjuk a tésztát és kb. fél cm vékonyra nyújtjuk. Egy nagy, sütőméretű
tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd óvatosan belesimítjuk a tésztát.
Megszórjuk két evőkanál darával, majd elrendezgetjük rajta a meggyszemeket.
Megszórjuk a vaníliás cukorral, fahéjjal és két kanálnyi darával. Ráborítjuk-nyomkodjuk
a másik lapot, felvert tojással lekenjük, villával enyhén megszurkáljuk. 180 fokos
előmelegített sütőben30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután enyhén kihűlt,
felkockázzuk, a tetejét porcukorral meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése