·
25 dkg liszt
·
2 tojás
·
3 dl tej
·
2 dl
szénsavas ásványvíz vagy szóda
·
1/2 mk. só
·
1 dl olaj
A töltelékhez juhtúró,
szárított, morzsolt zöld fűszer (zeller, majoránna, petrezselyem)
A liszthez
hozzáadjuk a tojásokat majd a tejjel fokozatosan felöntve a tésztát
csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk az ásványvizet, olajat, sót is. Az első
palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő
palacsintáknál erre már nincs szükség, bőven elegendő ami a tésztából kisül. Ha
mégis odaragadna a serpenyőhöz, egy kiskanál olajat tegyünk minden második
palacsinta sütésekor a serpenyőbe. Én teflonban szoktam sütni, abba soha nem
ragad bele. Oldalanként közepes lángon 1-2 perc alatt megsütjük.
Még a forró palacsintákra
rátesszük a juhtúrót, megszórjuk valamilyen zöld szárított fűszerrel, most
zellert használtam, és feltekerjük. Paradicsommal tálaltam.
Itt is nagyon tetszik:) A juhtúrót az én gyerekeim sem szeretik, a legnagyobb megeszi, de itt meg nem is kapható, sajnos:(Pedig ennek a kedvéért még palacsintát is sütnék:)
VálaszTörlésTetszik nagyon! Szeretjük a juhtúrót ,de ebben a formában még nem ettünk. De ennénk:))
VálaszTörlésHa palacsinta ... akkor jöhet! :)
VálaszTörlés