·
40 dkg csirkemáj
·
2 evőkanálnyi liszt
·
2-3 evőkanál zsír
·
csipetnyi, só, bors
·
csipetnyi szárított
morzsolt majoránna
·
burgonya
Az első ebéd
próbálkozásom hosszabb szünet után. Igyekeztem olyan ebédet főzni, ami nagyon
könnyen és gyorsan elkészíthető és mindenki szereti. Így esett a választás a
csirkemájra, ami a gyerekek nagy kedvence is.
A májat
megmossuk, lecsepegtetjük, majd lisztben enyhén megforgatjuk mindkét oldalát.
Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, majd közepesen lángon fedő alatt a máj
mindkét oldalát, 4-5 perc oldalanként, megsütjük. Arra vigyázzunk, hogy amikor
a májat beletesszük a zsírba, az ne legyen nagyon forró, különben a máj megéghet, de belül még véres marad. Ha megsült, szórjuk meg egy kis sóval,
borssal, majoránnával, keverjük óvatosan át és készen is van. Sült burgonya
karikákkal tálaltam. Csalamádé, csemege uborka, paradicsom egyaránt illik
hozzá.
A májat nagyon szeretjük. Jönnénk holnap hárman vacsira. Lehet? ;-))
VálaszTörlésNagyon guszta! Rég ettem sült májat.
VálaszTörlésJúúj !!!! nálunk is mára tervezett. Imádjuk a majorannás májat. Örülök, hogy hoztad.
VálaszTörlésViki voltam, mert valamiért nem ismert fel a rendszer :)
Nálunk is nagy kedvenc a csirkemáj is, majoránnásan is szoktam készíteni, nagyon szeretjük. Finom ebédetek volt, jól néz ki! :)
VálaszTörlésKöszönöm, kedvesek vagytok! Igen, tényleg jól sikerült, el is fogyott hamar, legközelebb dupla adagot készítek, mert így szinte nem is laktunk jól vele....:-)
VálaszTörlés