Az eredeti receptet itt találtam. Csupán egy kicsit módosítottam, bátran ajánlom mindenkinek!
- 6 tojás
- 10 evőkanál cukor
- 150 g étcsokoládé
- őrölt fahéj
- 2 dl félédes vörösbor
- háztartási keksz
- meggy vagy cseresznye
- egy kiskanál cukrozatlan kakaópor
Egy fém edényben gőzfürdő felett a tojásokat krémesre keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az apró darabokra tördelt vagy reszelt csokit, fahéjat. Addig kevergetjük, míg a csoki elolvad, majd hozzáadjuk a vörösbort is. Robotgéppel addig keverjük, míg besűrűsödik. Nem kell folyamatosan a robotgéppel dolgozni, fakanállal is kevergethetjük, a lényeg, hogy a krém besűrűsödjön és az alkohol elpárologjon. Kb. 15-20 perc alatt készen van. A kekszet széttördeljük és kis tányérkákban elosztjuk. Rámerjük a csokoládékrémet, majd cseresznye vagy meggydarabokat teszünk a tetejére. Befőttem használtam. Végül megszórjuk egy kis cukrozatlan kakaóporral.
Ez a pohárkrém nagyon finom lehet!
VálaszTörlésMég mindig tojásszűkében vagyok, most nem kerül rá sor, de várólistás lesz ez a recept.