A palacsintákhoz:
·
3 dl tej
·
2 dl
szénsavas ásványvíz vagy szóda
·
1/2 mk. só
·
1 dl olaj
·
25 dkg liszt
·
2 tojás
·
3 dl tej
·
2 dl
szénsavas ásványvíz vagy szóda
·
1/2 mk. só
·
1 dl olaj
A töltelékhez:
25 dkg főt császárszalonna , 1 nagy fej vöröshagyma,
só, bors, tejföl
só, bors, tejföl
A sajtkrémmártáshoz:
·
2 rúd natúr vagy tejszínes sajtkrém, 10 dkg reszelt trappista sajt
· 5 dkg margarin
· 2 dl főzőtejszín
· kb. 2 dl tej
· bors
· apróra vágott petrezselyem, némi snidling
A következő palacsintáknál erre már nincs szükség, bőven elegendő ami a tésztából kisül.
Ha mégis odaragadna a serpenyőhöz, egy kiskanál olajat tegyünk minden második palacsintasütésekor a serpenyőbe.
Teflonban szoktam sütni, így soha nem ragad le. Oldalanként közepes lángon 1-2 perc alatt megsütjük
A liszthez
hozzáadjuk a tojásokat majd a tejjel fokozatosan felöntve a tésztát
csomómentesre keverjük majd hozzáadjuk az ásványvizet, olajat, sót is.
Az első
palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk.A következő palacsintáknál erre már nincs szükség, bőven elegendő ami a tésztából kisül.
Ha mégis odaragadna a serpenyőhöz, egy kiskanál olajat tegyünk minden második palacsintasütésekor a serpenyőbe.
Teflonban szoktam sütni, így soha nem ragad le. Oldalanként közepes lángon 1-2 perc alatt megsütjük
A töltelékhez a császárszalonnát vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon enyhén megpirítjuk.
Majd hozzáadjuk a vékony karikákra vágott vöröshagymát és az egészet addig dinszteljük, míg a hagyma üveges lesz, ízlés szerint borsozzuk.
A palacsintákat megkenjük bőven tejföllel, teszünk rá a hagymás szalonnából és lazán feltekerjük.
Meglocsoljuk a sajtmártással, szórunk rá aprított petrezselymet és már tálalhatjuk is.
A sajkrémmártáshoz a margarin felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, tejet. Hozzáadjuk a sajtkrémet majd takarékon addig kevergetjük, míg az egész krémszerű lesz. Ekkor beletesszük a reszelt trappistát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott snidlinggel, petrezselyemmel. Enyhén folyékony, sűrű mártást kapunk, ha túl sűrűnek ítéljük, tejjel hígíthatjuk.
Guszta és nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésKöszönöm, elég gyorsan elfogyott. Nem tudom mi van a google-lal, de kínlódok a szerkesztéssel......:(
TörlésNagyon ínycsiklandozó ez a palacsinta!:)
VálaszTörlésKedves Verus, nézzél be, kérlek, hozzám, lenne valami a számodra!
Szia Verus! Nem tudom Te foglalkozol-e ilyesmivel, de szeretném tovább adni. Nézz be hozzám légyszi. :) Szép napot!
VálaszTörlésMár a látványától jóllaktam s híztam vagy kilónyit. :)
VálaszTörlésA férjem is repetázott becsülettel :-)
TörlésMJ-nek igaza van, már a látvány is laktató!
VálaszTörlésDe finom ötlet!!!
VálaszTörlés