Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2013. szeptember 29., vasárnap

Fahéjas, gyömbéres cukormázzal bevont sült alma







·        8-10 db közepes méretű alma
·        15 dkg cukor
·        1 kiskanál margarin
·        2-3 csipetnyi fahéj
·        1 csipetnyi őrölt gyömbér
·        1 zacskó mazsola


Az almákat megmossuk, csutkáját eltávolítjuk és egy nagyobb tepsibe, tűzálló tálba helyezzük. A mazsolát beleszórjuk az almák közepébe, megszórjuk két kanálnyi fahéjas cukorral,  majd 180 fokos sütőbe tesszük. Kb. 25 percig sütjük, mikor már jó puha, kivesszük. 

Közben a cukrot a margarinnal addig hevítjük, míg szépen el kezd karamellizálódni. Addig kevergetjük, míg szép világosbarna lesz. Belekeverjük a fahéjt, gyömbért, majd az egészet óvatosan rácsurgatjuk az almákra. Ha még keményedés előtt tányérra szedjük, az olvasztott cukorból egy kés segítségével, díszítést is készíthetünk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése