·
1 füstölt csülök
·
2 gerezd fokhagyma
·
morzsolt majoránna
Ezt a receptet egy
kedves barátnőmnek, Edinának köszönhetem, ezúton is nagy nagy puszi neki. A legjobb
csülök amit életemben ettem. Kívül isteni ropogós volt a bőre, belül meg
vajpuha.
A füstölt csülköt
majoránnás, fokhagymás vízben puhára főzzük. Én kuktát használtam és a kb. 1,7
kg-os csülök két óra alatt puhult meg. Kétszer is ellenőriztem, nehogy teljesen
szétessen. A lényeg, hogy a csülök egyben maradjon, de annyira puha legyen, hogy a csontokat
könnyedén kihúzhassuk belőle. Aztán óvatosan kiemeljük a főzőléből, hőálló
tálba tesszük, én egy jénai tetejét használtam és betesszük a 200
fokra előmelegített sütőbe. Kb. egy óra alatt ropogósra sült, külön zsiradék
nem kell alá. Sokféle körettel tálalhatjuk, friss kenyér, savanyúság,
franciasaláta, hm………:))
Jó étvágyat kívánok!
Naa, ezt a csülköt kívánom magamnak a mai éjjelre!
VálaszTörlésBoldogságos egészséges szeretetben gazdag Új Évet kívánok! szeretettel Tücsi
Kedves Tücsi, köszönöm! Csülköt gondolatban küldöm :))
VálaszTörlésKöszi az ötletet kifogom próbálni
VálaszTörlés