Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. június 24., vasárnap

Szalonnával sült sertéstarja hagymás burgonyaágyon




·        4-5 szelet sertéstarja
·        1,5 kg burgonya
·        4 fej vöröshagyma
·        4 gerezd fokhagyma
·        4-5 szelet erdélyi vagy kolozsvári szalonna
·        só, bors, szárított morzsolt majoránna
·        olaj vagy zsír a sütéshez



  1. A tarja szeleteket megmossuk, lecsepegetjük, majd vékonyra kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük egy gerezd zúzott fokhagymával, majd legalább egy órán át hűtőbe téve lefedve pihentetjük.
  2. Egy serpenyőben kevés olajat vagy zsírt hevítünk és tarja mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Oldalankét kb. 2 perc. A szeleteket félretesszük. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és egy zsírral kikent tepsibe rendezgetjük. 
  3. A vöröshagymákat  megpucoljuk, majd kb. fél cm-es karikákra vágjuk,  elrendezgetjük a burgonyán, enyhén összekeverjük. Hozzáadjuk a félbevágott megtisztított fokhagymagerezdeket is. 
  4. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk, megszórjuk majoránnával, majd ráhelyezzük a tarjaszeleteket és a beirdalt szalonnaszeleteket is. 
  5. Fóliával letakarva 200 fokos sütőben kb. 1 órán át pároljuk, majd levéve a fóliát addig sütjük tovább, míg a hús, szalonna szépen megpirul.
  6. Paradicsomsalátát, kovászos uborkát kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!




8 megjegyzés:

  1. Igazi férfias kaja! Ha a párom meglátja, rögtön ráhangolódik:) guszta.

    VálaszTörlés
  2. Szemre gyönyörűséges, illatra csábító, ízre fenséges. Imádom!
    Kellemes hétvégét kívánok Neked és családodnak is.
    Szemet gyönyörködtető a blogod. No és igazi gasztro blog!

    VálaszTörlés
  3. Alig várom a fizut.... XDDD megláttam és éreztem már az illatát, meg az ízét. :D

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok sertès karajal is lehet csinálni csak kèrdezem Manuèla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Manuela lehet, csak akkor picit szárazabb lesz.

      Törlés
  6. Sziaszok disznò karajal is lehet csinálni csak kèrdezem ? Manuèla.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés