·
4-5 szelet sertéstarja
·
1,5 kg burgonya
·
4 fej vöröshagyma
·
4 gerezd fokhagyma
·
4-5 szelet erdélyi vagy
kolozsvári szalonna
·
só, bors, szárított
morzsolt majoránna
·
olaj vagy zsír a sütéshez
- A tarja szeleteket megmossuk, lecsepegetjük, majd vékonyra kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük egy gerezd zúzott fokhagymával, majd legalább egy órán át hűtőbe téve lefedve pihentetjük.
- Egy serpenyőben kevés olajat vagy zsírt hevítünk és tarja mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Oldalankét kb. 2 perc. A szeleteket félretesszük. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és egy zsírral kikent tepsibe rendezgetjük.
- A vöröshagymákat megpucoljuk, majd kb. fél cm-es karikákra vágjuk, elrendezgetjük a burgonyán, enyhén összekeverjük. Hozzáadjuk a félbevágott megtisztított fokhagymagerezdeket is.
- Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk, megszórjuk majoránnával, majd ráhelyezzük a tarjaszeleteket és a beirdalt szalonnaszeleteket is.
- Fóliával letakarva 200 fokos sütőben kb. 1 órán át pároljuk, majd levéve a fóliát addig sütjük tovább, míg a hús, szalonna szépen megpirul.
- Paradicsomsalátát, kovászos uborkát kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat
kívánok!
Igazi férfias kaja! Ha a párom meglátja, rögtön ráhangolódik:) guszta.
VálaszTörlésSzemre gyönyörűséges, illatra csábító, ízre fenséges. Imádom!
VálaszTörlésKellemes hétvégét kívánok Neked és családodnak is.
Szemet gyönyörködtető a blogod. No és igazi gasztro blog!
Alig várom a fizut.... XDDD megláttam és éreztem már az illatát, meg az ízét. :D
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlésSziasztok sertès karajal is lehet csinálni csak kèrdezem Manuèla.
VálaszTörlésIgen Manuela lehet, csak akkor picit szárazabb lesz.
TörlésSziaszok disznò karajal is lehet csinálni csak kèrdezem ? Manuèla.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés