Nagyon finom mézeskalácsok lettek, sütés után puha sőt, napok múlva is. Sütőpapírral bélelt fém dobozban tárolva sokáig eláll. Ha már nagyon megkeményedett, tegyünk egy félbevágott almát a sütik közé, vissza fog puhulni.
Ezúttal a gyermekeim is besegítettek, imádták formázni, írókázni a tésztát. :) És persze utána megenni :))
A tojásfehérjét mixerrel felverjük az alaposan átszitált porcukorral, hozzáadva az ecetet is. Akkor jó, ha a hab kemény és nem csurog le a habverőről. Egy vastagabb zacskóba töltjük, és pici lyukat vágunk a zacskó egyik csücskén. A kihűl mézeskalácsokat ezzel díszítjük
.
Ezúttal a gyermekeim is besegítettek, imádták formázni, írókázni a tésztát. :) És persze utána megenni :))
- 20 dkg méz
- 15 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 750 g liszt
- A porcukrot alaposan elkeverjük a tojásokkal, hozzáadva a mézes fűszerkeveréket és a szódabikarbónát.
- Hozzákeverjük a margarinos mézet , majd fakanállal a lisztet is. Könnyen gyúrható tésztát kapunk, nem keményet, a lényeg, hogy elváljon a tál oldalától.
- Letakarva szobahőmérsékleten legalább fél napot pihentetjük, de a legjobb, ha egy napot. Minél tovább áll, annál jobb.
- Végül formázzuk, és 160 fokos sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Ebből az adagból 5 nagy tepsi mézeskalács lett.
- 1 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 tk. ecet
A tojásfehérjét mixerrel felverjük az alaposan átszitált porcukorral, hozzáadva az ecetet is. Akkor jó, ha a hab kemény és nem csurog le a habverőről. Egy vastagabb zacskóba töltjük, és pici lyukat vágunk a zacskó egyik csücskén. A kihűl mézeskalácsokat ezzel díszítjük
.
nagyon szépek :)
VálaszTörlés