Még sulis koromban volt a házunk mellett egy ételbár, sokszor lógtam ott, főleg ha a menzán ehetetlen volt az ebéd. Ki is választaná a paradicsomos káposztafőzeléket, ha titokban fincsi ropogós csirkemellet majszolhat? Az ételbár akkoriban nyílt meg, nagy újdonságnak számított, McDonalds-ot, gyorséttermi kajákat még hírből sem ismertük.
Felnőtt fejjel, tapasztalatokat szerezve a konyhában sokszor eszembe jutott, hogy vajon hogy készült az a ropogós csirkefalatka, amiért kamaszkoromban majd megörültem. Még csak nem is hasonlított ahhoz a rántott húshoz, amit itthon sütöttem. Kerestem a titkot, és sok kutakodással eltöltött óra után rá is bukkantam Limara oldalán. Gondoltam, ha ez nem az, akkor semmi. :)) Kipróbáltam, isteni finom és tökéletesen idézi azt, amit kerestem. Ezúton is köszönet neki!
- 1 csirkemell
- kb. 15 dkg natúr kukoricapehely
- 2 dl natúr joghurt
- grill fűszer
- A csirkemellet vékony, kis szeletekre vágjuk, befűszerezzük, majd leöntjük a joghurttal. Ebben a pácban hagyjuk állni 1-2 órát. Sűrű joghurtot válasszunk, hogy jól rátapadjon a húsra.
- A kukoricapehely felét finomra daráljuk vagy mozsárban összetörjük, hogy olyan legyen, mint a zsemlemorzsa. A másik felét durvára összetörjük, majd a kettőt összekeverjük.
- A bepácolt húst ebbe a keverékbe forgatjuk, majd 20 percig pihentetjük. Ezalatt a pehely a joghurttól kissé megpuhul és nem sül nagyon keményre.
- Végül bő olajban készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése