A piskótához:
- 7 tojás
- 5 csapott evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csipetnyi só
- 1/2 cs sütőpor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 8 evőkanál cukor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg kókuszreszelék
- A piskótához a tojásokat kettéválaztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a felvert habhoz. A sütőporral, kakaóval elkevert lisztet kanalanként óvatosan hozzákeverjük a habhoz.
- Sütőpapírral bélelt sütő méretű tepsire borítjuk, egyenletesre simítjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Sütés után feltekerjük. Ha már nem forró, kisimítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
- A krémhez a pudingport kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük. Felöntjük a maradék forró tejjel, majd takarékon sűrűsödésig főzzük. Vigyázzunk, mert könnyen leéghet. Még melegen belekeverjük a vajat és a kókuszreszeléket. Hagyjuk kihűlni, megdermedni.
- Végül a piskótát megkenjük a krémmel, feltekerjük és olvasztott csokival borítjuk. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése