A tészta hozzávalói:
- 5 tojás
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1/2 zacskó sütőpor
- 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- csipetnyi só
- 1 kg alma
- őrölt fahéj
A krém hozzávalói:
- 2 zacskó vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 8 evőkanál cukor
- 25 dkg vaj
Cukrozott kakaópor a sütemény tetejére.
- A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, vízzel, olajjal. Kanalanként beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjéből vert kemény habot.
- Egy 32x24 cm-es tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük margarinnal, majd a meghámozott, vékonyan felszeletelt almát lerétegezzük. Meghintjük fahéjjal és a vaníliás cukorral.
- Ráöntjük a tészta felét. A másik adaghoz hozzáadjuk a cukrozatlan kakaóport, majd azt is ráöntjük. Villával márványosra keverjük.
- 180 fokos előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
- Közben a két pudingport elverejük a cukorral, tejjel és sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a vajat és krémesre keverjük.
- A kihűlt tésztát kifordítjuk a tepsiből, eltávolítjuk az alufóliát és az almás felét megkenjük a kihűlt vanília krémmel. A tetejét megszórjuk cukrozott kakaóporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése