Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2015. május 2., szombat

Almás krémes




























A tészta hozzávalói:
  • 5 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor 
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • csipetnyi só
  • 1 kg alma
  • őrölt fahéj

A krém hozzávalói:
  • 2 zacskó vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 8 evőkanál cukor
  • 25 dkg vaj

Cukrozott kakaópor a sütemény tetejére. 

  1.  A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, vízzel, olajjal. Kanalanként beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjéből vert kemény habot.
  2. Egy 32x24 cm-es tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük margarinnal, majd a meghámozott, vékonyan felszeletelt almát lerétegezzük. Meghintjük fahéjjal és a vaníliás cukorral.
  3. Ráöntjük a tészta felét. A másik adaghoz hozzáadjuk a cukrozatlan kakaóport, majd azt is ráöntjük. Villával márványosra keverjük.
  4. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
  5. Közben a két pudingport elverejük a cukorral, tejjel és sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a vajat és krémesre keverjük.
  6. A kihűlt tésztát kifordítjuk a tepsiből, eltávolítjuk az alufóliát és az almás felét megkenjük a kihűlt vanília krémmel. A tetejét megszórjuk cukrozott kakaóporral. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése