Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2015. szeptember 26., szombat

Flekken sült paradicsommal, szőlővel



























  • 2-3 szelet sertéstarja
  • só, bors, pirospaprika
  • olaj
  • 1 paradicsom
  • egy kisebb fürt lila szőlő
  • 2 szál újhagyma
  •  
  1.  A vékony tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas részeknél bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük 1-2 csipetnyi pirospaprikával és legalább fél óráig állni hagyjuk. 
  2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és közepes tűzön a húst oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük. 
  3. A megsült húst tálra szedjük, majd a visszamaradt zsíradékra dobjuk a felszeletelt paradicsomot, felkarikázott újhagymát, szőlőt. Picit sózzuk, borsozzuk. Párszor összeforgatjuk, majd a hús mellé kanalazva már tálalhatjuk is. 



































































































Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés:

  1. Verus, jobbnál jobb, szénhidrát-szegény kajákat találok Nálad! Szuper!:)

    VálaszTörlés