Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2015. szeptember 22., kedd

Sajtos csirkemell sült almával


Mióta megkezdődött az iskola, óvoda, a gyerkőcök ott étkeznek, a nagyobb főzések ideje hétvégére redukálódott. Pár napig szendvicseken és a hétvégi maradékon éltem, de hát egy idő után az ember lánya kívánja a finomságokat. Szóval ilyen 10-20 perc alatt elkészülő étkeket álmodok meg magamnak ebédre :)) Persze duplázni is lehet, ha a helyzet úgy kívánja.

  • 2 szelet csirkemell
  • reszelt trappista vagy edami sajt
  • só, bors, pirospaprika vagy bármilyen szárnyas fűszerkeverék
  • olívaolaj a sütéshez
  • 3 édeskés alma 

  1. A csirkemell szeleteket ízlés szerint fűszerezzük, majd forró olajban mindkét oldalát 3-3 perc alatt megsütjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és letakarjuk egy fedővel, hogy a sajt elolvadjon.
  2. A sült csirkemellet átesszük egy tányérra majd a megmaradt zsíradékon megsütjük a megpucolt, kockákra vágott almát. 3-4 perc elég neki. A husi mellé kanalazzuk és már fogyaszthatjuk is. 






























Jó étvágyat kívánok!







2 megjegyzés: