Nimróddal együtt sütöttük, lelkesen kevergette a pudingot, verte a habot. Nem vagyok nagyon édesszájú, de a fahéjnak nem tudtam ellenállni. Ez a süti amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. :))
- 5 tojás
- 20 dkg porcukor a tésztához
- 1 cs. sütőpor
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1, 5 dl tej
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
- 8 evőkanál cukor
- 8 dl tejföl + 6 evőkanál cukor, fahéj a tetejére
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, ezután hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, az olvasztott vajat és tejet. Simára keverjük majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.
- A tésztát kettéosztjuk és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
- Egy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk, lisztezünk majd felváltva kanalazzuk bele a kétféle tésztát.
- A pudingporból, tejből, cukorból hagyományos módon pudingot készítünk, majd még forrón a nyers tésztára öntjük.
- 150 fokra előmelegített sütőben 150 fokon 45-50 perc alatt megsütjük.
- A cukrot elkeverjük a tejfölben. Végül kivesszük a tésztát a sütőből és még forrón rákanalazzuk a cukros tejfölt. Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg fahéjjal. 4-5 óráig hűtőben pihentetjük, utána szeletelhetjük.
Nimród nélkül nem is sikerült volna ilyen jól! :) Én is rajongok a fahéj ízéért, illatáért :)
VálaszTörlésCsatlakozom Vicuskához. Csodás lehet a süti. Egyébként pedig gyertek hozzám játszani!
VálaszTörlés