Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2016. január 30., szombat

Cukkinis gombás tejszínes penne



























  • 30 dkg gomba ( nálam laska)
  • 1 kisebb cukkini (kb. 20 dkg)
  • 1 vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt (nálam edami)
  • 30-40 dkg penne (durum)
  • só, bors
  • 2 dl 22% tejszín
  • olaj
  • apróra vágott petrezselyem a tetejére

  1.  A vöröshagymát apróra, az  újhagymát karikákra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá.
  2. A cukkinit felkarikázzuk és hozzáadjuk a gombához. Pár perc párolás elég neki, nagyon hamar megpuhul. 
  3. Közben enynhén sós vízben kifőzzük a pennét. 
  4. A megpuhult gombás cukkinis raguhoz keverjük a tejszínt, reszelt sajtot, egyet rottyantunk rajta és készen is van. 
  5. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. 



























1 megjegyzés: