Imádom a májat, minden formában, lehet csirke, kacsa, sertés.....no és persze a libamáj. :) Amikor az utóbbira nincs keret, marad a jól bevált csirkemáj. Ezúttal egy finom gyümölcsköretet készítettem mellé, aki szereti az édeskés, sós ízvilágot biztos ezt is szeretni fogja. :)
- fél kg csirkemáj
- só
- kevés olaj
- 3 közepes alma
- 1 narancs
- frissen facsart citromlé
- 1-2 kiskanál barna cukor
- őrölt fahéj
- 5 g vaj
- A csirkemájat megmossuk, papírtörlőre szedve lecsepegtetjük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, beletesszük a májat és mérsékelt lángon mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük. Fedőt tegyünk rá, mert hajlamos "robbani". Ha kész, tálra szedjük, enyhén megsózzuk.
- A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, rádobjuk a megtisztított, kockákra vágott almát, narancsot. Ízlés szerint ízesítjük barna cukorral, fahéjjal, citromlével. Fedő alatt kb. 5 percig pároljuk, utána a fedőt levével elpárologtatjuk a levét. Ha szükséges, utánaízesítünk.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése