Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2016. május 20., péntek

Gombás kacsamellel, rukkolával töltött párnácskák




Ez a recept ismét maradékokból készült. Még mindig kacsa, pár fej gomba, saláta, leveles tészta és kész is a mennyei vacsora. :) Persze nem kell a kacsamellhez ragaszkodni, bármilyen sült hússal elkészíthető. És mint az ilyen töltött ételek általában, rengeteg  módon variálhatók. Mi nagyon szeretjük, a gyerekek is, imádják, hogy kívül ropogós, belül szaftos.

  • kb 20 dkg sült hús (nálam kacsamell)
  • 1 csomag friss leveles tészta ( Lidl)
  • 4-5 fej gomba
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 csík pritamin paprika
  • só, bors
  • maréknyi rukkola saláta (lehet spenót is)
  • olaj

  1.  A leveles tésztát kigöngyöljük és pár percig pihentetjük. Szeretem a Lidlis változatot, mert könnyen kezelhető és már eleve sütőpapíron van.
  2. Közben megpucoljuk a gombát, megmossuk, lecsepegtetjük, felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, a pritamint felkockázzuk.
  3. Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a gombát, pritamint és fedő alatt  4-5 percig pároljuk. 
  4. Hozzáadjuk a rukkolát és fedő nélkül magasabb hőfokon párszor átkeverve elpárologtatjuk a levét. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Hagyjuk kihűlni.
  5. A húst darabkákra szedjük.
  6. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. A téglalapok egyik felére halmozzuk a gombás ragut, kacsamellet, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleit lenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  7. A tetejét lekenjük pár csepp vízzel elkevert olívaolajjal és mehet be a 200 fokos sütőbe. 15 perc alatt megsütjük. 






























 Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése