- kb 20 dkg sült hús (nálam kacsamell)
- 1 csomag friss leveles tészta ( Lidl)
- 4-5 fej gomba
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 csík pritamin paprika
- só, bors
- maréknyi rukkola saláta (lehet spenót is)
- olaj
- A leveles tésztát kigöngyöljük és pár percig pihentetjük. Szeretem a Lidlis változatot, mert könnyen kezelhető és már eleve sütőpapíron van.
- Közben megpucoljuk a gombát, megmossuk, lecsepegtetjük, felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, a pritamint felkockázzuk.
- Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a gombát, pritamint és fedő alatt 4-5 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a rukkolát és fedő nélkül magasabb hőfokon párszor átkeverve elpárologtatjuk a levét. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Hagyjuk kihűlni.
- A húst darabkákra szedjük.
- A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. A téglalapok egyik felére halmozzuk a gombás ragut, kacsamellet, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleit lenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- A tetejét lekenjük pár csepp vízzel elkevert olívaolajjal és mehet be a 200 fokos sütőbe. 15 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése