Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2020. október 22., csütörtök

Fokhagymás sült oldalas, bőrős császár

 



Nagy kedvencünk a tepsis sült husi, jöhet bármilyen variációban. Gyönyörű, nem túl zsíros oldalast találtam a hentesnél, volt itthon pár szelet bőrős császár, azt is mellé pakoltam. A fűszerezést nem bonyolítottam, só, bors és sok fokhagyma. Szerintem isteni lett! Másnap friss kennyére kenve a fűszeres zsír, lilahagymával..jó kis reggelinek való! :)


Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • 3-4 szelet bőrős császár
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 dl barna sör
  • 2 evőkanál zsír

  1. Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk, majd alapossan bedörzsöljük a fokhagymával, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Ugyanígy járunk el a császárral is. Ha van időnk rá, egy óráig pihentetjük. 
  2. Egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral, egymás mellé rakosgatjuk a hús szeleteket, meglocsoljuk a sörrel és lefedjük alufóliával. 
  3. 180 fokos előmelegített, lékgeveréses sütőben 1 óráig sütjük. Utána levesszük a fóliát és a ha van grill funkciónk 200 fokon kb. 20 perc alatt ropogósra pirítjuk, egyszer megfordítjuk. Ha nincs, akkor légkeveréses módban pirítjuk, de nem fordítjuk meg. 
  4. Pürével, savanyúsággal tálaljuk. 





3 megjegyzés:

  1. Az oldalas egy nagyon finom husi, ha látok szépet, én is szoktam venni. Nagyon guszta lett a sülted, gyönyörű szeletek, és fincsi is lehetett! 😄 A héten én kelkáposzta főzelékhez sütöttem egy-két szeletet. 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádom az oldalast, de sajnos annyira drága lett, ritkábban veszek mostanában. De ez most nagyon jólesett!🙂

      Törlés
  2. Mi is nagyon szeretjük. A legfinomabb húsok a csont mellett vannak. Fenséges lehet a tied.

    VálaszTörlés