·
8 szelet tarja
·
4 szikkadt zsemle
·
2 főt tojás + 1nyers
·
½ vöröshagyma
·
2 gerezd fokhagyma
·
kb. 1,5 dl langyos tej
·
só, bors, petrezselyem
zöldje
·
olaj vagy zsír a
sütéshez
A petrezselymes
burgonyához:
·
1 kg burgonya
·
só, olaj
·
1 csokor petrezselyem
zöldje
A
karajszeleteket megmossuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsózzuk, bedörzsöljük
egy zúzott fokhagymával és letakarva legalább egy fél óráig pihentetjük. Közben
elkészítjük a tölteléket. A zsemléket felkockázzuk és beáztatjuk a langyos
tejbe. Két tojást keményre főzünk, majd ha kihűlt villával összenyomkodjuk. Egy
fél fej vöröshagymát egy kevés olajon üvegesre párolunk. Majd mindezt egy
tálban jól összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, hozzáadunk egy
gerezd zúzott fokhagymát, valamint némi apróra vágott petrezselyem zöldet és
egy nyers tojást.
Két-három
evőkanálnyi tölteléket ráteszünk egy szelet tarjára, majd egy másik szelettel
lefedjük, hústűvel vagy fogpiszkálóval széleit összetűzzük. Én három helyen
tűztem össze. A többi szelettel is így járunk el, majd egy zsírral kikent vagy
beolajozott tepsibe tesszük. Ha maradt töltelékünk, azt is tegyük a hús mellé. Külön
vizet nem adtam hozzá. Fóliával letakarva, kb. egy órán át sütöttem 200 fokos
sütőben, majd a fóliát levéve további 20-25 perc alatt megpirítottam.
A petrezselymes
burgonyához a burgonyát sós vízben megfőztem, hagytam kihűlni, majd levettem a
héját és kockákra vágtam. Egy kis olajon néhányszor átforgattam az apróra
vágott petrezselyemzöldet, majd hozzáadtam a burgonyát, szükség szerint
megsóztam és jól összekevertem. Tartármártással kínáltam.
Jó étvágyat
kívánok!
Nagyon étvágygerjesztőek a fotók! Imádom a töltött húsokat!
VálaszTörlés