Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2015. június 8., hétfő

Olaszos gnocchi



Gnocchi, azaz burgonyás krumplinudli. Nagyon szeretem, gyakorlatilag bármilyen ízesítésű szósszal elkészíthető.
Ritkán készítek félkész termékekből ételeket, ez most ilyen volt :) Költözés előtt állok, a rengeteg tennivaló között igyekszem csökkenteni a főzőcskézésre szánt időt, így készült el ez a nagyon finom ebéd :) Ha üveges szószokat használok, kizárólag a Knorr jöhet szóba, tartósítószermentesek és ízük is elfogadható.

  • 50 dkg gnocchi (Aldi)
  • 1 üveg Knorr bolognai szósz 
  • 30 dkg darált hús
  • 3 szál újhagyma
  • 2 dl tejszín
  • kétféle sajt (egy mozzarella és trappista)
  • 3-4 koktélparadicsom 
  • olaj
 
  1.  A újhagymát felkarikázzuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darálthúst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk majd felöntjük kb. 1, 5 deci vízzel. Fedő alatt 10 perc alatt puhára pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a bolognai mártást és belekeverjük a tejszínt is. 
  3. Egy piteformában elrendezgetjük a gnocchikat, megszórjuk reszelt sajttal, majd ráöntjük a szószt. A tetején elrendezgetjük a vékonyra szeletelt mozzarellát, mehet rá még reszelt trappista is. Végül ráhelyezzük a negyedelt koktélparadicsomot és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése