· 50 dkg leveles tészta
· barack és meggylekvár
· 1 tojás
· fahéjas porcukor a tetejére
Ha fagyasztott tésztából készítjük, először tegyük a tésztát egy lisztezett deszkára, hogy kiolvadjon. Ha már kiolvadt, nyújtsuk ki 2-3 mm vékonyra majd vágjuk fel kb. 10x10-es négyzetekre. A négyzetek széleit kenjük meg a felvert tojással, majd a közepébe tegyünk egy-egy evőkanálnyi lekvárt. Ezután a jobb alsó és bal felső sarkokat lazán nyomkodjuk össze, a másik két szélét meg enyhén hajtsuk meg és helyezzük a sütiket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le a tetejüket a tojással és toljuk be a 200 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 30 perc alatt szép aranysárgára sülnek.
Ha már kihűltek, szórjuk meg a tetejüket fahéjas porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése