· 10 + 1 tojás
· 1 dl tej vagy tejszín
· kb.5 dkg füstölt húsos szalonna
· 1 közepes fej hagyma
· 1 tv paprika
· 1 paradicsom
· só, bors, csipetnyi pirospaprika
· csipetnyi majoránna
· petrezselyemzöld
· 1 gerezd fokhagyma
· reszelt sajt a tetejére
A szalonnát apró kockákra vágjuk és kevés olajon gyakori kevergetéssel egy serpenyőben kis lángon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát és enyhén megpirítjuk. Ezután belerakjuk a felszeletelt paprikát és félkarikákra vágott paradicsomot. Fedő alatt addig pároljuk, míg a paprika kicsit megpuhul, de még roppanós marad. Ha elkészült, a serpenyőt levesszük a tűzről, megszórjuk a majoránnával, pirospaprikával, beletesszük a zúzott fokhagymát és jól átkeverjük.
Egy kivételével a tojásokat egy tálban villával enyhén felverjük, hozzáadjuk a tejet is. Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet beleöntjük a serpenyőbe. Egyszer jól átkeverjük, hogy minden hozzávaló mindenhova jusson, majd ráütjük a megmaradt tojást középre és lefedve takarékon kb. 15 perc alatt megsütjük. A fedőt 10 percig ne emelgessük, különben omlettünk összeeshet. Akkor van készen, ha a teteje is megszilárdult már és nem folyik. Ekkor vegyük le a fedőt, szórjuk meg a reszelt sajttal, apróra vágott petrezselyemmel és már tálalhatjuk is. Kínálhatjuk apróra vágott lilahagymával, friss salátával, paradicsommal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése