· 8 szelet csont nélküli sertéstarja
· 0,5 liter barna sör
· só, bors
· 4 gerezd zúzott fokhagyma
· olaj
A tarjaszeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, és néhány kanál olajjal összekeverjük. Lefedve legalább egy órán át pihentetjük ebben a pácban. Ha a fűszerek jól átjárták a húst, egy serpenyőben 2-3 perc alatt kevés olajon a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd egy nagyobb tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A serpenyőben megmaradt zsiradékot felöntjük a barna sörrel, majd az egészet ráöntjük a húsokra. Alufóliával lefedjük, és kb. 50 percre betesszük a sütőbe. Ezután levesszük a fóliát és zsírjára sütjük a húst. Belül puha, omlós, kívül ropogós húst kapunk.
· 1 nagyobb padlizsán
· 1 vöröshagyma
· 4 lilahagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· néhány evőkanál olaj
· 1 konzerv hámozott egész paradicsom
( kb. 250 g. töltőtömeg)
· egy csipet morzsolt majoránna
· 5-6 friss bazsalikomlevél
· só, bors
· 1 evőkanál cukor
· kb. 1,5 dl barna sör
A padlizsánt meghámozzuk, a hagymával együtt kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk,és egy kicsit megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, jól összekeverjük, vigyázva arra, nehogy a foghagyma megégjen. Ezután megszórjuk majoránnával, majd beletesszük a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön néhány percig pirítjuk. Majd hozzáöntjük a barma sört és lefedve puhára pároljuk. Ha megpuhult, hozzákeverjük a a paradicsomkonzervet, az apróra vágott bazsalikomot és ízlés szerint cukorral utána ízesítjük. Egyszer fellobbantjuk és már tálalhatjuk is.
· 1 kb újburgonya
· 1 csokor petrezselyem
· só, bors
· 3-4 evőkanál olaj
Az újkrumplit megmossuk, egy késsel lekapargatjuk a héját, majd karikákra vágjuk. Beletesszük egy hőálló, vagy római tálba, megsózzuk, borsozzuk, összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmelés az olajjal. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 percet lefedve pároljuk, majd a fedőt levéve aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése