· 10 dkg főtt császárszalonna
· 10 dkg füstölt kolbász
· 1-2 kanál olaj vagy zsír
· 1 fej vöröshagyma
· 3 gerezd fokhagyma
· 1 nagyobb sárgarépa,
· 4 nagyobb krumpli
· 15 dkg lebbencs vagy csuszatészta
· só, bors, pirospaprika
· 2 babérlevél
· egy csokor petrezselyemzöld
· 1 evőkanál liszt
· tejföl
A hagymát kis kockákra vágjuk és kevés olajon vagy zsíron egy lábosban megfonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a kis kockákra vágott császárszalonnát és enyhén megpirítjuk. Beletesszük a kolbászkarikákat is és kb. fél percig kis lángon még tovább pirítjuk, hogy a kolbász is enyhén kiengedje a zsírját. Miután ezzel készen vagyunk, félrehúzzuk a lábost és belekeverjük a pirospapikát, zúzott fokhagymát, majd felengedjük 2 liter vízzel vagy húslével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és a kockákra vágott burgonyát. Beletesszük a babérlevelet és félpuhára főzzük a hozzávalókat.
A lebbencstésztát kisebb darabokra tördeljük és kevés olajon egy serpenyőben világosbarnára pirítjuk, majd beletesszük a levesbe. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és készre főzzük, ha szükséges utánaízesítünk. Egy kanál lisztet kevés vízzel csomómentesre keverünk, ezzel behabarjuk a levest és további 5 percig takarékon forraljuk. Tálaláskor tejfölt kínálhatunk hozzá. Körülbelül 10 adag lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése