Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. június 14., kedd

Lebbencsleves



·        10 dkg főtt császárszalonna
·        10 dkg füstölt kolbász
·        1-2 kanál olaj vagy zsír
·        1 fej vöröshagyma
·        3 gerezd fokhagyma
·        1 nagyobb sárgarépa,
·        4 nagyobb krumpli
·        15 dkg lebbencs vagy csuszatészta
·        só, bors, pirospaprika
·        2 babérlevél
·        egy csokor petrezselyemzöld
·        1 evőkanál liszt
·        tejföl


A hagymát kis kockákra vágjuk és kevés olajon vagy zsíron egy lábosban megfonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a kis kockákra vágott császárszalonnát és enyhén megpirítjuk. Beletesszük a kolbászkarikákat is és kb. fél percig kis lángon még tovább pirítjuk, hogy a kolbász is enyhén kiengedje a zsírját. Miután ezzel készen vagyunk, félrehúzzuk a lábost és belekeverjük a pirospapikát, zúzott fokhagymát, majd felengedjük 2 liter vízzel vagy húslével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és a kockákra vágott burgonyát. Beletesszük a babérlevelet és félpuhára főzzük a hozzávalókat. 
 A lebbencstésztát kisebb darabokra tördeljük és kevés olajon egy serpenyőben világosbarnára pirítjuk, majd beletesszük a levesbe. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és készre főzzük, ha szükséges utánaízesítünk. Egy kanál lisztet kevés vízzel csomómentesre keverünk, ezzel behabarjuk a levest és további 5 percig takarékon forraljuk. Tálaláskor  tejfölt kínálhatunk hozzá. Körülbelül 10 adag lesz belőle.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése