Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. augusztus 5., péntek

Fahéjas-mézes mákos guba




·         8 kifli
·        1 liter tej
·        3 tojás
·        15 dkg darált mák
·        8 + 6 evőkanál porcukor
·        őrölt fahéj
·        5-6 evőkanál méz


A kifliket hagyjuk egy kicsit megszáradni, majd karikázzuk fel, kb. egy cm-es darabokra. A tejet
 melegítsük fel a tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük a 8 evőkanál cukorral, majd keverjük a tejhez. Keverjük össze a darált mákot a 6 evőkanál cukorral. Ízlés szerint lehet persze  több kevesebb cukrot is tenni bele. A tejet kézmelegre melegítsük. A kiflikarikák egy részét rendezzük el egy hőálló tál alján, locsoljuk meg a cukros tojásos tejjel. Szórjuk meg cukros mákkal, hintsük meg egy csipetnyi fahéjjal, majd csurgassunk rá 1-2 kanál mézt. Ezt a rétegezést addig ismételjük, míg a hozzávalók elfogynak.  Végül a tojásfehérjét verjük kemény habbá és vonjuk be vele a kiflik tetejét. Egy két kanál mézt oszlassunk el a tetején. 170 fokra előmelegített sütőbe tegyük és addig süssük, míg a tojáshab szép aranybarna lesz. Ez kb. 20-25 perc.
A
A


2 megjegyzés:

  1. Halihó Vera...nagyon jól néz ki, szerintem én is megcsinálom a 7végén.

    VálaszTörlés
  2. Szia, szia!

    Köszönöm :-)Remélem ízlett is, majd írd meg, hogy sikerült.

    VálaszTörlés