· 8 kifli
· 1 liter tej
· 3 tojás
· 15 dkg darált mák
· 8 + 6 evőkanál porcukor
· őrölt fahéj
· 5-6 evőkanál méz
A kifliket hagyjuk egy kicsit megszáradni, majd karikázzuk fel, kb. egy cm-es darabokra. A tejet
melegítsük fel a tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük a 8 evőkanál cukorral, majd keverjük a tejhez. Keverjük össze a darált mákot a 6 evőkanál cukorral. Ízlés szerint lehet persze több kevesebb cukrot is tenni bele. A tejet kézmelegre melegítsük. A kiflikarikák egy részét rendezzük el egy hőálló tál alján, locsoljuk meg a cukros tojásos tejjel. Szórjuk meg cukros mákkal, hintsük meg egy csipetnyi fahéjjal, majd csurgassunk rá 1-2 kanál mézt. Ezt a rétegezést addig ismételjük, míg a hozzávalók elfogynak. Végül a tojásfehérjét verjük kemény habbá és vonjuk be vele a kiflik tetejét. Egy két kanál mézt oszlassunk el a tetején. 170 fokra előmelegített sütőbe tegyük és addig süssük, míg a tojáshab szép aranybarna lesz. Ez kb. 20-25 perc.
melegítsük fel a tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük a 8 evőkanál cukorral, majd keverjük a tejhez. Keverjük össze a darált mákot a 6 evőkanál cukorral. Ízlés szerint lehet persze több kevesebb cukrot is tenni bele. A tejet kézmelegre melegítsük. A kiflikarikák egy részét rendezzük el egy hőálló tál alján, locsoljuk meg a cukros tojásos tejjel. Szórjuk meg cukros mákkal, hintsük meg egy csipetnyi fahéjjal, majd csurgassunk rá 1-2 kanál mézt. Ezt a rétegezést addig ismételjük, míg a hozzávalók elfogynak. Végül a tojásfehérjét verjük kemény habbá és vonjuk be vele a kiflik tetejét. Egy két kanál mézt oszlassunk el a tetején. 170 fokra előmelegített sütőbe tegyük és addig süssük, míg a tojáshab szép aranybarna lesz. Ez kb. 20-25 perc.
A
A
Halihó Vera...nagyon jól néz ki, szerintem én is megcsinálom a 7végén.
VálaszTörlésSzia, szia!
VálaszTörlésKöszönöm :-)Remélem ízlett is, majd írd meg, hogy sikerült.