- 40 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél
- 2-2 sárgarépa, fehérrépa
- só, bors, pirospaprika
- csipetnyi morzsolt majoránna, 1 kiskanál vegeta
- petrezselyem zöldje
- olaj
- két evőkanál liszt
- 2 tojás és liszt a galuskákhoz
- tejföl
A gombát
megmossuk, megpucoljuk, félbevágjuk és felszeleteljük. A hagymát apró kockákra
vágjuk és néhány evőkanál olajon lassú
tűzön üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott répát, fehérrépát, zúzott fokhagymát. Átkeverjük, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal, szárított majoránnával, beletesszük a
babérlevelet, egy kiskanál vegetát és felöntjük kb. két dl vízzel. Takarékon
lefedve puhára pároljuk a répákat. Kb. 15 perc.
Ekkor
beletesszük a gombát és felöntjük annyi vízzel, hogy a galuskáknak is maradjon
helye. Lefedve addig főzzük, míg a gomba megpuhul. Két tojásból és lisztből
nokedlitésztát keverünk, az állaga legyen sűrű, csomómentes és krémszerű.
Galuskaszaggatón a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. A levest addig főzzük
tovább, amíg a galuskák feljönnek a tetejére, ez kb. 3-4 perc. Két kanálnyi
lisztet egy kis vízzel csomómentesen elkeverünk és besűrítjük vele a levest.
Végül megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel. Tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése