Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2013. február 4., hétfő

Gombaleves



  •        40 dkg gomba
  •        2 fej vöröshagyma
  •       2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél
  •        2-2 sárgarépa, fehérrépa
  •        só, bors, pirospaprika
  •        csipetnyi morzsolt majoránna, 1 kiskanál vegeta
  •        petrezselyem zöldje
  •    olaj
  •   két evőkanál liszt
  •   2 tojás és liszt a galuskákhoz
  •  tejföl
A gombát megmossuk, megpucoljuk, félbevágjuk és felszeleteljük. A hagymát apró kockákra vágjuk és  néhány evőkanál olajon lassú tűzön üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott répát, fehérrépát,  zúzott fokhagymát. Átkeverjük, megszórjuk  pirospaprikával, sóval, borssal, szárított majoránnával, beletesszük a babérlevelet, egy kiskanál vegetát és felöntjük kb. két dl vízzel. Takarékon lefedve puhára pároljuk a répákat. Kb. 15 perc.

Ekkor beletesszük a gombát és felöntjük annyi vízzel, hogy a galuskáknak is maradjon helye. Lefedve addig főzzük, míg a gomba megpuhul. Két tojásból és lisztből nokedlitésztát keverünk, az állaga legyen sűrű, csomómentes és krémszerű. Galuskaszaggatón a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. A levest addig főzzük tovább, amíg a galuskák feljönnek a tetejére, ez kb. 3-4 perc. Két kanálnyi lisztet egy kis vízzel csomómentesen elkeverünk és besűrítjük vele a levest. Végül megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel. Tejföllel kínáljuk. 

Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése