·
45 dkg liszt
·
6 tojás
·
1 csomag sütőpor
·
22 dkg cukor
·
2 csomag vaníliás cukor
·
1 dl tejföl
·
15 dkg margarin vagy vaj
·
1 csapott kiskanál
őrölt fahéj
·
1 üveg magozott
szilvabefőtt
·
1 tábla tejcsoki
·
kb. 6 evőkanál
cukrozott kakaópor
·
3 csipetnyi só
·
½ dl rum
·
margarin a tepsi
kikenéséhez
A puha
margarint, 6 tojás sárgáját, 22 dkg cukrot pici sóval jó habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet és a sütőport, fahéjat, 1 cs. vaníliás cukrot
és csomómentesre keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük majd óvatosan
beleforgatjuk a lisztes tésztába. A
csokit apró darabkákra tördeljük. Én most a kamra polcain megbújó maradék
Mikulás csokit használtam :-)
Egy tepsit kikenünk margarinnal, majd belesimítjuk
a tészta felét. Megszórjuk a kakaóporral, valamint a csoki felével. A szilva
felét elrendezgetjük rajta, majd jön a maradék tészta, valamint a többi szilva. Hintsük meg egy csomag vaníliás
cukorral, majd tegyük be a 180 fokra
előmelegített sütőbe és kb. 45-50 perc alatt süssük készre. Tűpróbát végzünk,
ha a tészta nem ragad rá a tűre, készen van. Kivesszük a tepsit és egy kicsit
hűlni hagyjuk. Még melegen meghinthetjük fahéjas porcukorral.
A süteményt a
tepsiben hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük, tálaljuk.
Megsütöttem, nagyon finom volt, köszönet a receptért :)))
VálaszTörlés